Blog

Urmeaza

Deschid o afacere noua: cum voi ambala si transporta marfa?
- am nevoie de paleti din lemn, paleti din plastic sau paleti din otel, boxpaleti din lemn sau cutii de plastic pe paleti, cutii de carton (kit-uri) capsate pe paleti sau cutii de carton necapsate pe paleti s.a.m.d.?
- este mai eficient sa ambalez si/sau sa transport marfa pe mai multe variante de paleti/boxpaleti in funtie de client, destinatie, metoda de tranport s.a.m.d.?
- am nevoie de paleti de unica folosinta sau pot recupera paletii si deci am nevoie de paleti returnabili?

In primul rand, cei care vor sa construiasca o mobila din paleti (sau europaleti) trebuie sa aiba in vedere ca elementele unui palet sunt rezultatul unei taieri primare ceea ce inseamna ca paletii sunt facuti din cherestea bruta, nefinisata, negeluita, nerindeluita iar paletii pot avea aschii, denivelari, rizuri, noduri aparente sau partial aparente, scanduri cu gauri, colturi s.a.m.d..

Desi ar putea parea nesemnificativi, paletii au jucat si joaca un rol deosebit de important in istoria economiei globale.

Inca de la inceputul secolului 20, pe masura ce economia mondiala a inceput sa se dezvolte cu pasi tot mai rapizi, procesul de industrializare s-a intensificat, marfurile au inceput sa fie produse mult mai repede in cantitati mult mai mari iar schimburile de marfuri intre tari la nivel global au inceput sa se intesifice, oamenii au cautat o modalitate simpla, eficienta si ieftina de a ambala, depozita si transporta marfurile.