13.12.2005
Infiintare firma
Este infiintata firma S.C. Moutardi S.R.L. care are ca obiect principal de activitate "productia de ambalaje", mai exact paleti si europaleti. Firma la infiintare are cinci angajati (dintre care doi sunt proprietarii), trei utilaje manuale: banzic, fierastrau circular cu masa mobila si fierastrau circular pendular si un singur client care nu este clientul final ci un client intermediar. Capacitatea de productie este de un camion de paleti (1000 buc.) pe luna.

04.06.2006 : 
Paleti la nivel national
Firma incepe sa lucreze cu clienti nu numai la nivel regional ci si la nivel national. Se hotarase marirea capacitatii de productie si dublarea numarului de angajati. Se cauta noi solutii pentru o producere mai eficienta a paletilor si europaletilor. 

14.10.2006 : 
Paleti ieftini
Firma a achizitionat o tehnologie de productie mai moderna ceea ce a permis si o micsorare a preturilor cu 10 %. De asemenea, implementarea acestei tahnologii a dus la dublarea capacitaii de poductie a societatii. Deviza pentru Moutardi acum este de a produce acum paleti mai multi, si mai ieftini. 

17.11.2006 : 
Paleti si online!
Se hotaraste construirea unui web site pentru a facilita comunicarea cu clientii. Se pune in discutie posibilitatea comenzilor pe internet. Comunicarea cu clientii nostri se doreste a fi cat mai facila. vanzarea paletilor pe internet se doreste a fi o activitate importanta in cadrul companiei. Oferta noasta de paleti poate fi consultata acum doar in limba romana, urmand ca in lunile ce urmeaza sa fie tradus acest site si in alte trei limbi. Incepand deci cu acesta data, paletii produsi de Moutardi sunt si online. 

23.02.2007 : 
Paleti intermediati
Se ia decizia de a colabora cu firme intermediare si de a mari capacitea de productie pentru anul in curs cu 30-50%. Pentru paletii vanduti pe baza de intermediere, totusi, compania cere un anumit control al pretului din partea noastra ca si producator de paleti, mai ales ca in acest domeniu al vanzarii de paleti si europaleti, au mai existat cazuri in care firmele ce itermediaza paletii sa practice adaos comercial exagerat de mare. 

20.01.2008 : 
Mai multi paleti pentru piata romaneasca si U.E.
Capacitatea de productie este marita de la 4000 paleti / europaleti pe luna la 7.000 paleti / europaleti pe luna. Compania decide sa investeasca intr-o linie de productie paleti mai eficienta astfel ca sa poate vinde paletii si europaletii produsi la standardele si calitatea cerute de normele europene. 

15.03.2008 : 
Paleti pentru U.E.
Moutardi SRL va incepe activitatile de export paleti si europaleti pentru tarile UE. Compania noastra intentioneaza sa exporte paleti si europaleti in tari precum: Germania, Franta, Italia in principal dar si in alte tari ale Uniunii Europene. Moutardi SRL nu vizeaza alte tari pentru exportul paletilor, in afara de tarile U.E. si cu exceptia Republicii Moldova. 

03.09.2008 :
Marire capacitate de productie 

Capacitatea de productie a firmei a fost marita la 10.000 paleti sau europaleti pe luna. Capacitatea totala de furnizare a fost marita la 25.000 paleti/europaleti pe luna prin stabilirea unor relatii de colaborare cu alti producatori de paleti si europaleti zonali. O noua investitie majora intr-o linie de paleti mai productiva este programata pentru anul 2011 atunci cand compania spera sa ajunga la o productivitate de 25.000 de paleti (sau europaleti) pe luna.

01.03.2009 : 
Lemn de foc paletizat
Incepand cu luna martie 2009, societatea noastra produce lemn de foc paletizat. Productia de lemn de foc reprezinta cea de-a doua activitate secundara a societatii noastre, pe langa productia de cherestea si elemente paleti
Dimensiunile paletilor pot fi diverse, la cererea clientului, sau dimensiuni standard: 1x1x1,8 m. cu un volum de aproximativ 1-1,2 metri cubi / palet. Lemnul de foc produs de societatea noastra este in principal din esente tari: fag, carpen, stejar. Lemnul poate fi taiat la lungimi standard (25,33 sau 50 cm.) sau la orice fel de dimensiuni cerute de client. Capacitatea de productie pentru lemn de foc este de aproximativ 100 metri cubi pe luna cu posibilitate de marire in functie de cerere. 

22.08.2009 : 
Paleti din plastic
Dat fiind cererea in crestere, venita de pe piata agroalimentara si cea farmaceutica, pentru paletii igienici din plastic, Administratia societatii noastre a decis demararea activitatii de import de paleti din plastic si distributia acestora pe piata din Romania. Acest tip de palet poate fi produs de catre societatile cu care colaboram atat la dismeniuni standard cat si la dimensiuni atipice. 

12.02.2010 : 
Managementul deseurilor din lemn
Optimizarea si modernizarea procesului de management al deseurilor lemnoase, va fi o activitate prioritara pentru prima jumatate a anului 2010 in cadrul societatii noastre.
In vederea alinierii la standardele nationale si europene referitoare la protectia mediului in ceea ce priveste deseurile din lemn ca rezultat al activitatii noastre principale conform codului CAEN: "Taierea si rindeluirea lemnului", societatea noastra a demarat colaborarea cu doi importanti colectori de rumegus si respectiv deseuri din lemn din Romania. Atat rumegusul, cat si cecelalte deseuri din lemn rezultate din productia noastra (paleti) si cea secundara (cherestea), vor fi folosite in final la fabricarea de produse finite pe baza de rumegus precum: peleti, brichete, PAL sau MDF. 

25.11.2010 :
Majorare Capital Social 

Capitalul social al societatii noastre a fost marit de la 200 RON la 20.000 RON prin aport financiar din parte unuia dintre cei doi asociati care detin partile sociale ale S.C. Moutardi S.R.L.. Acest capital va fi destinat investitiilor in modernizarea procesului de asamblare a paletilor ce va urma sa se faca la inceputul anului urmator - 2011. 

29.01.2011 : 
Paleti si europaleti mai rezistenti
Cu o deosebita placere anuntam clientii si colaboratorii nostri ca tehnologia si metoda de asamblare a paletilor a fost schimbata in cadrul fluxului tehnologic detinut de catre societatea noastra. Am renuntat astfel sa folosim in productia de paleti cuiele simple (lise - netede) inlocuindu-le cu cuie inelate si striate care asigura o prindere a scandurilor mai buna si respectiv la o crestere a rezistentei paletilor in timpul depozitarii, manevrarii sau transportului marfurilor. 

10.07.2011
Achizitie utilaje
Firma noastra achizitioneaza utilajele unei alte fabrici de paleti din zona care a falimentat. Cu aceasta achizitie, capacitatea de productie efectiva ca si utilaje se dubleaza iar numarul angajatilor din acest moment creste cu 50%. Noile utilaje achizitionate sunt la fel ca si cele detinute deja de societatea noastra dar cu parametri de taiere mai mari si putere mai mare si anume : banzic, fierastrau circular cu masa mobila, fierastrau circular pendular.

30.03.2012
Comenzi de paleti si pentru alte firme
Urmare a cresterii comenzilor si a inceperii colaborarii cu alti noi clienti, am depasit capacitatea noastra de productie si am decis sa subcontractam surplusul nostru de comenzi de paleti unor fabrici mici din zona care detin capacitate libera. In total, in mod continuu sau discontinuu, 9 firme producatoare de paleti au produs sau produc paleti pentru firma noastra. Dat fiind ca majoritatea oportunitatilor de colaborare din zona pentru subcontractari au fost valorificate, in conditiile in care trendul cererii de paleti pentru firma noastra va ramane in creste, conducerea firmei ia deja in discutie ca fabrica noastra de paleti sa intre in doua sau chiar trei schimburi in viitorul apropiat.

01.10.2012
Se trece pe doua schimburi
Intr-o perioada de recesiune, cand o mare parte din firmele de paleti au falimentat, societatea noastra si-a dublat cifra de afaceri de la an la an, intelegand de ce au nevoie fabricile in criza fananciara de la un furnizor de paleti si adaptandu-se perfect la aceasta situatie din economie. Astfel prin seriozitate, profesionalism si o tactica de vanzari adaptata asteptarilor cumparatorilor de paleti in perioada de criza economica, am inregistrat o creste semnificativa de comenzi si am adus in portofoliu clienti noi iar activitatea noastra a inceput sa se desfasoare in doua schimburi pentru a putea acoperi comenzile de paleti existente. In acest moment, personalul angrenat in productie este de 30 de angajati.

22.02.2013
Deseuri de lemn paletizate
Datorita cresterii productiei de paleti, a crescut substantial si rezultatul din bustean sun forma de deseu lemnos care a devenit tot mai greu de gestionat si depozitat. Astfel s-a luat decizia ca desuerile din lemn sa fie paletizate in paleti standard de lemn de foc cu dimensiunile de 1x1x1.8 m. si capacitatea de 1 mc. Rezulta astfel doua produse noi si anume: deseuri din fag paletizate si deseuri din rasinos paletizate. Un mc. de deseuri din lemn se va vinde aproximativ cu 30% mai ieftin decat un mc. de lemn de foc.

5.04.2013
Modernizare linie de taiere bustean
Firma noastra a implementat o noua linie ultramoderna de taiere bustean. Linia este podusa in Slovenia, marca Mebor, este conform ultimilor standarde in domeniu, respecta toate normele de securitate impuse la nivel european si realizeaza taierea busteanului computerizat, la milimetru iar calitatea taierii se aliniaza astfel la cerintele celor mai exigenti clienti. Noua linie de taiere cuprinde un banzic 100% automatizat cu volante de 1000 mm., un circular multilame si un circular pendular pneumatic. Capacitatea de productie a acestei linii este de trei ori mai mare fata de linia veche de taiere si va fi deservita de un numar cu 50% mai mic de angajati. Angajatii din procesul de taiere (debitare) au fost redirectionati astfel in procesul de asamblare (batut) al paletilor intrucat marindu-se debitul de material taiat in aceeasi perioada de timp, a fost necesar un numar mai mare de angajati care sa bata acel material in aceeasi perioada de timp. Practic in urma modernizarii procesului de taiere a busteanului, numarul angajatilor a ramas la fel iar capacitatea de productie paleti s-a triplat. Firma noastra va renunta astfel la majoritatea colaborarilor de subcontractare reusind sa acopere cererea de la intreg portofoliul de clienti prin capacitatea proprie de productie. Produsele noastre vor deveni astfel mai ieftine si mult mai calitative.

25.01.2014
Intalatie de exhaustare
Dupa implementarea noii linii de taiere bustean, volumul rumegusului rezultat in procesul de debitare a crescut si el de 3 ori. Astfel firma noastra a facut o noua investitie intr-o instalatie de exhaustare care va facilita gesiunea rumegusului rezultat. Noua instalatie este in conformitate cu cerintele de mediu actuale, aspira toate utilajele din hala, asigura un mediu curat si prielnic desfasurarii activitatii in hala de productie, transporta pe conducte rumegusul in containere care apoi sunt transportate de colectator la fabricile de PAL/MDF.

30.11.2014
Uscator industrial
Ca urmare a cererii in crestere pentru paleti uscati (sub 18%) conducerea noastra a decis sa se faca o noua investitie intr-un uscator industrial cu capacitate de 250 mc. (doua camioane de marfa finita pe sarja - paleti asamblati). Constructia lui se va realiza pana la inceputul lunii februarie a anului 2015 iar uscatorul va fi unul dintre cele mai mari din tara detinut de o firma de paleti. Uscatorul industrial va avea doua functionalitati: uscare si tratament termic (minim 56° timp de minim jumatate de ora). 

16.04.2015
Ne-am autorizat conform standardului ISPM15
Dupa implementarea uscatorului industrial care are si functionalitatea de tratament termic (fitosanitar) conform standardului recunoscut la nivel mondial IPPC - ISPM15, societatea noastra a fost autorizata de "Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale"  prin "Unitatea Fitosanitara Caras-Severin" cu codul RO-CS-26-HT-DB. Astfel firma noastra trece intr-un grup restrans de firme din domeniu dotate uscator de mare capacitate capabil sa trateze termic (fitosanitar) lemnul. Acest pas a fost facut de catre firma noastra pentru a putea aborda posibili clienti din industria alimentara si farmaceutica unde tratamentul termic (fitosanitar) este cerut la paleti in majoritatea cazurilor.

9.06.2016
Majorare Capital Social
In urma investitiilor facute Capitalul Social al firmei noastre este marit de la 20.000 RON la 64.500 RON repartizat in 6.450 de parti sociale detinute. Structura actionariatului se modifica de asemenea, toate cele 6.450 de parti sociale urmand sa fie detinute de un singur asociat.

01.12.2016
Moutardi SRL devine lider in Caras-Severin la productia de paleti
Cei mai importanti doi competitori la nivel judetean firmei noastre, falimenteaza sau isi reduc activitatea si astfel Moutardi SRL devine lider in productia de paleti la nivel de judet (Caras-Severin fiind unul dintre cele mai importante judete din tara in ceea ce priveste prelucrarea lemnului). Totodata firma noastra trece pe locul doi in ca si nivel de contributii la bugetul local Baile Herculane. Dupa mai mult de 10 ani de activitate, firma noastra devine deci un importan agent economic la nivel local si zonal si unul dintre cei mai conoscuti si apreciati producatori de paleti din Romania.

30.03.2017
Lansare versiune noua website.
Site-ul firmei a fost modernizat si adus la o versiune de web.2B in conformitate cu tendintele actuale de pe internet. Site-ul nostru a fost actualizat cu produsele noi, a fost "imbogatit" cu continut si restructurat. Conform principiilor pe baza carora a fost construita si versiunea veche a site-ului nostru, versiunea noua a fost gandita sa ofere "utilizatorului" un design simplu si placut, un continut bine-structurat, usor de gasit si accesat, informatii detaliate despre noi si despre produsele si serviciile noastre.

28.04.2018
Digitalizare gestiune si facturare.
Se implementeaza un nou sistem informatic pe doua nivele interconectate - intrari/iesiri - care sa permita gestiunea stocurilor in mod digitalizat, online, inclusiv de pe terminale mobile ce presupune introducerea stocurilor (produselor) rezultate dupa fiecare ciclu (tura) de productie dar si scaderea acestora automat in momentul facturarii marfurilor. Astfel din acest moment se va sti in timp real de exemplu cate bucati de paleti sunt in stoc sintr-o anumita dimensiune sau cate bucati de paleti sunt in stoc pentru un anumit client dupa ultimul ciclu de productie. Aceasta digitalizare face ca sa dispara erorile umane de numarare precum si faciliteaza comicarea rapida si precisa cu clientii in ceea ce priveste stocurile reale in curtea noastra.

01.09.2019
Inbunatatirea procesului de productie paleti.
Firma noastra a achizitionat si iplementat cu succes un nou utilaj de taiere a scandurilor pe capete (pe lungime) pentru a inbunatati calitatea generala a paletilor  produsi. Tot in vederea inbunatatirii calitatii generale a paletilor toate celelalte utilaje ale noastre au fost inbunatatite tehnic prin actulizarea unor componente cu altele de ultima generatie, prin actulizare de softuri, sau prin ajustari la componentele existente care sa duca la cresterea previziei de taiere.

22.04.2020
Masuri legate de COVID-19.
In contextul pandemiei actuale de coronavirus, firma noastra a decis sa implementeze anumite masuri pentru a preveni si diminua efectele acestei pandemii asupra firmei noastre. Din punct de vedere sanitar s-au luat mai multe masuri pentru a preveni infectarea si pentru a inbunatati protejarea sanatii angajatilor cum ar fi:

 • angajatii care lucrau pe o tura au fost impartiti si distribuiti in doua ture, astfel ca numarul angajatilor in hala de productie sa se micsoreze iar spatiul dintre angajati sa se mareasca;
 • zonele de servire masa si relaxare au fost reorganizate conform normelor cerute de autoritati in vederea prevenirii transmiterii virusului;
 • s-au implementat masuri de detectare a angajatilor posibil infectati prin amplasarea de scanere de temperatura a corpului si s-a creat o zona de testare rapida;
 • s-au montat peste tot in firma aparate cu dezinfectant pentru maini.

Pe langa masurile sanitare, s-au luat si masuri economice si financiare astfel ca firma sa poata sa isi continue activitatea in contextul actual si anume:

 • s-au accesat programele de ajutor guvernamental sau european acolo unde a fost posibil;
 • s-a decis ca surplusul de productie (ramas ca urmare a faptului ca unii clienti si-au oprit activitatea in totalitate) sa fie depozitat in stocul nostru astfel ca atunci cand clientii vor reporni sa putem livra imediat din stoc si totodata sa nu fim nevoiti sa trimitem angajatii in somaj tehnic;
 • a inceput prospectarea pietii in vederea gasirii unor noi nise de piata cum ar fi de exempli mobila din paleti.

01.06.2020
Mobila din paleti, un succes online!
Dat fiind contextul socio-economic creat de pandemia de coronavirus si ca urmare a prospectarii pietei de paleti in vederea gasirii unor noi nise de piata, firma noastra a decis sa intre pe nisa de piata a mobilei din paleti. Aceasta noua nisa abordata a presupus unele adaptari dai si investitii din partea firmei noastre si anume:

 • inbunatatirea calitatii finisajului paletilor asa cum se astepta clientii care cumpara paleti pentru mobila;
 • crearea canalelor de vanzare a paletilor online;
 • implementarea logisticii necesare vanzarilor de paleti pentru mobila, online;
 • implentarea departamentului de relatii cu clientii;
 • asigurarea marketingului necesar acestei noi activitati din firma noastra;

In mai putin de o luna de zile am constatat ca aceasta miscare a firmei de a intra pe piata mobilei din paleti in contextul actual al pandemiei a fost un real suuces dar si un element "salvator" pentru capacitatea de productie ramasa libera dupa ce unii clienti au fost nevoiti sa-si opreasca activitatea.

20.12.2021
2021 - un an care ne-a dublat asteptarile.
Cu cateva zile inainte de final de an, cifrele arata ca firma noastra is dubleaza cifra de afaceri fata de anul pandemic, 2020 dar si fata de anul prepandemic, 2019. Daca in anul 2020 cand chiar daca restrictiile legate de pandemia de coronavirus ne-au creat dificultati seriose, am resuit sa ne mentinem cifra de afaceri aproximativ la acelasi nivel cu cea din anul 2019, se pare ca anul 2021 a fost unul in care firma noastra a reusit cu succes sa-si dubleze cifra de afaceri fata de anii anteriori.

25.11.2022
Locul 1 pe judet in topul firmelor producatoare de ambalaje .
Avem onoarea de a primi de la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Caras-Severin diploma pentru anul 2021, pentru codul CAEN 1624 "Productie ambalaje din lemn" firma noastra este lider de piata la nivel de judet. Faptul ca firma noastra se impune la nivel de judet (dar si in top 10 la nivel national) ne valideaza inca o data capacitatea si seriozitatea in fata clientilor nostri.