Firma S.C. MOUTARDI S.R.L. a fost fondata in anul 2005 si este o afacere de familie. Principalul scop la infiintarea firmei a fost productia de paleti si europaleti iar acest scop a fost pastrat acelasi in decursul anilor chiar daca gama de produse s-a diversificat (am inceput sa producem cherestea si lemn de foc) si s-a adaptat la cerintele pietei precum si la oferta si evolutia preturilor de pe piata busteanului. 

Conducerea
Suntem doua generatii la conducerea firmei, cea veche care a infiintat-o si care asigura o experienta si stabilitate si cea noua care asigura pregarire in domeniul economie si marketing, viziune, dinamism si adaptare imediata la schimbarile pietelor atat in ceea ce priveste aprovizionarea cat si vanzarea produselor. Conducerea firmei este asigurata de un Director Comercial, un Manager de productie, un Economist, un Contabil si doi Sefi de tura..

Personalul
Personalul firmei noastre in ceea ce priveste productia oscileaza in functie de sezon intre 20 si 25 de angajati. Capacitatea noastra de productie (in trei schimburi) este de un camion de marfa pe zi indiferent de tip sau de dimensiuni. Turele noastre sunt compuse ca si personal din 10 angajati + Sef de tura pe fiecare tura in parte si un Mecanic Electronist si un Ifronist doar pe tura de zi. Majoritatea angajatilor nostri au o vechime de peste 5 ani in firma, au experienta vasta in domeniul productiei de ambalaje si cu timpul acestia s-au specializat in domeniul paletilor atipici, care se fac mai greu, au cerinte speciale de cele mai multe ori si respectiv presupun o atentie deosebita si multa indemanare din partea personalului.

Tehnologia
In ceea ce priveste tehnologia noastra, productia este asigurata de o linie completa de taiere "Mebor" - Slovenia de ultima generatie. Taierea bustenilor se realizeaza "pe calculator" ceea ce face ca tolerantele noastre de taiere sa fie foarte mici iar calitatea produselor foarte ridicata. Taierea materialului (sau Debitul) este prima parte majora din procesul nostru de productie. Cea de-a doua parte a procesului de productie este asamblarea. Asamblarea se face cu pistoale pneumatice marca "MAX" - Japonia si "Bostitch" - Suedia capabile sa bata cuie incepand de la 28 mm. si pana la 100 mm. care acopera intreaga gama de cuie care se bat in paleti. Pe langa utilajele si echipamentele clasice, in productie mai folosim dupa caz : freza (pentru a face canal de banda cand se cere), abricht (pentru a gelui si netezi scandurile pe anumite laturi pentru a nu deteriora marfa in anumite cazuri), capsoatoare pneumatice de nituit marca "FAR" - Italia (folosite in principal la asamblarea lazilor din lemn pentru paleti).

Pe langa productia in sine, suntem capabili sa asiguram produselor noastre tratament termic conform standardului IPPC - ISMP15 precum si uscare. Detinem un uscator industrial de 280 mc. cu capacitate de uscare si/sau tratament termic pe sarja de 2 camioane marfa finita (unul dintre cele mai mari din Romania). 

Firma noastra detine si un atelier de mecanica dotat inclusiv cu strung astfel ca majoritatea pieselor se pot repara sau confectiona in regim proriu. Acest lucru face ca intarzierile de productie datorate defectiunilor tehnice sa fie foarte mici iar livrarile sa se faca la timp.

Proiectare
De asemenea, atunci cand este cazul, asiguram clientilor nostri consultanta in ceea ce priveste configurarea, proiectarea produsului si realizarea schitei tehnice. In acest caz, clientul trebuie sa ne furnizeze informatii legate de marfa si modul de utilizare (cum ar fi tipul de marfa - dinamica sau statica, tipul de ambalare a marfii, greutatea marfii, modul de distribuire a marfii pe paleti, utilizarea paletului - pentru depozitare, transport sau ambele, de cate ori se foloseste paletul etc).